Wednesday 7 September 2011

Laksa ASGAR berAPI... (^_^)


BHAN2:

2 peket laksa~rendam air panas hgga lmbut

KUAH:
1/2kg ikan sardin~rebus n ambil isinya(hancurkan)
1kg santan
1 pket rempah kari daging
2bji bwang besar*
1ulas bwang putih*
1 inci halia*
1 inci lengkuas*
1 btg serai*
1 sdu kcil serbuk ketumbar
1 sdu kcil sos tomato
30 bji cili api*
2bji buah keras*
kulit kayu mnis
asam kping
garam
gula
air(seckupnya)

BHAN TAMBHAN:
Daun pudina
kacang pnjang
cli msak
tauge
telur rebus
tauhu goreng
timun(racik)
*apa2 je yg di sukai*

CARA2:

1-kisar bhn bertanda *
2-tumiskan bhn kisar + kulit kyu mnis & asam
3-bla dh garing,msukkan isi ikan
4-msukkan santan jika agak pekat..msukkan air
5-prisakan sckupnya
6-bla dh menddih..siap
7-tuang k atas laksa dn di mkn dgn bhn tambhan

**sedakan air sblum mkn sbb laksa ini amat pedas**

**laksa ini pedas..klu x pedas..bkn laksa Asgar nma nya** (^_^)



Terima Kasih Sebab Sudah Baca Entri Ini Like Dan Komen

0 comments: