Saturday 4 June 2011

CARA COKLAT


-1/2kg tpung gandum
-1bji telur
-santan(secukupnya tuk bancuhan)
-secubit garam
-coklat rice
-1/2cwn minyak msak
-2helai daun pndan(d lipat n d jdkn alat tuk spu minyak pd acu cara)
-wrna yg d sukai

CARA2nya:

~bancuh tpung,telur,gram,santan mnjadi bancuhan yg tdk terlalu pekat
(siap bancuh,ltk tepi skjap)
~acu cara d pnaskn skjap n d sapu minyak msak sdikit tp rata dgn daun pndan.
~tuangkn bancuhan td dan ltkkan coklat rice d tgh2nya,tutup acu itu.
~dlm msa 5 mnit,cuba tgk bhagian bwah kuih,jika dh gring,sdikit kuning,mknanya
dh msak(tp hrus ingat,api mesti perlahan)
~klu blum kuning,truskn masak .
~dh msak dh bleh mkn! ^^!


Terima Kasih Sebab Sudah Baca Entri Ini Like Dan Komen

2 comments:

Fyqa said...

cam nk try je ;)

cik Honey said...

Fyqa

..try la... :)